Soalan Percubaan Negeri

Untuk dapatkan Koleksisoalan percubaan negeri-negeri 2009 sila klik sini

146 Responses

  1. best!!!!!!!!!!!!!

  2. memudahkan calon SPM membuat rujukan tak payahla kami susah2 cari soalan state lain

  3. salam dari pelajar maktab sabah

    thanx buat kertas2 sej cikgu..

    • kristine: tq kerana berkunjung ke sini. salam saya juga untuk semua pelajar di sabah. Good luck for sejarah…. jangan lupa sejarah …

  4. sy nak ulang sej ni…
    ada tip2 n kat ne sy nak daftar

  5. perbanyakan lg soalan2 subjek selain daripada sejarah

  6. Terima Kasih Cikgu Nordin .
    sebagai student , saya berasa amat bersyukur lah website ini ada .
    tak payah susah susah cari paper state lain kat tempat lain .

    Keep up the good work !

  7. Terima Kasih Cikgu Nordin .
    sebagai student , saya berasa amat bersyukur lah website ini ada .
    tak payah susah susah cari paper state lain kat tempat lain .

    Keep up the good work !

  8. x de yg negeri kelantan ker?

  9. cikgu time kasih banyak2….
    nnt sy akan syorkan kengkawan saya tgk soklan kat cne
    makaseh cikgu

  10. terimo kasih bnyok2 cikgu din..
    semoga sy dpt a1 dale sejarah..

  11. tq for the good work.

  12. saya ingin kan soalan mathematics,bahasa melayu,english,geografi,sejarah,tasawwur dan lain-lain lagi.

    • haziq.. sori saya hanya ada soalan sejarah sahaja setakat ini… jika ada saya akan masukkan ke blog ini

  13. npew ssh nk download ek….
    sy nk sgt soalan nie…
    utk perbaiki sejrh sy…

  14. Soalan Sejrh SPM 2009 Ade X???
    huhu gwau jew….
    nsib bek jmpe web nie…

  15. best gak!!
    nk try wat :)
    sejarah ni susah nk ingat..

  16. sejarah susah nk ingat..
    slalu x gagal :(

  17. encik sy sangat lemah dlm matapelajaran sej.tolong bagi saya teknik utk menjawap soalan sej?

    • akhbar…. sejarah tak boleh baca saja…. sambil baca kena la buat latihan atau baca sambil catat.

  18. kdang2 sejarah nieyh cch cngat nk paham…
    so bleyh bg teknic cam ner nk m’jawab???plz…

  19. salam….cikgu….
    tq 4 the question….
    cikgu klu tau nak nek pa 4 trial nie gtau laa….haha

  20. a’kum

    salam perkenalan ckgu nordin.
    secara x sngaja saya jumpa blog ckgu dan rasa sngat kagum dan terharu dgn usaha ckgu.
    saya ckgu rieyzal, baru setahun jagung jdi ckgu. bukan opsyen sejarah tapi mengajar sejarah dan sgt berminat dgn subjek ini sejak di bangku sekolah lagi.skarang mengajar di Johor n anak jati Kelantan.

    • Ckgu Rieyzal…. terima ksih cg. kita boleh berborak di Skype dgn user name cikdin…..boleh bertukar2 pendapat

  21. salam..

    terima kasih cikgu..

    web site nie memang best…

  22. mana soalan2 sejarah negeri kltn dan tganu????????? saya tak dapat cari la cgu

  23. hi.. ble tlng berikan saya panduan camna teknik beljr sej yg berkesan? please…

  24. Salam.. Cikgu, tahniah atas usaha cikgu membangunkan website ni..

    ia banyak membantu memberi latihan dan bimbingan kepada saya…

    Pelajar Dari Kedah

  25. salam..

    cgu jgn lpa msukkn pper tial klate ng trgnu yek..!!

    thanx a lot! ;)

  26. aslm..
    t/kaseh….:)
    sy nk tnye ad skema jwpn soaln2 prcubaan negri??trutamnya soalan sabah sbb sy tlh muat turun soaln tu..

  27. cikgu, saya pelajar dari melaka…..saya memang menghadapi masalah dalam subjek ini walaupun banyak latihan yang dibuat….saya juga menghabiskan banyak masa utk menguasai subjek ini…namun, pencapaian saya tidak baik…apakah masalah saya?harap cikgu boleh membantu…terma kasih :)

  28. soalan spot untuk selangor tak dee ke?..

  29. soalan spot untuk selangor?..

  30. cikgu,,
    sy harap sgt agr ckgu dpt bntu sy skor dlm subj nie..
    tlalu byk fkta bt sy pning n skr mghfl..

  31. soalan pra spm 2009 klantan pye xde ke..??

  32. Hye..sy nie dari sarawak..blh perbanyakkan lagi latihan untuk student yang hendak ambik spm tahun nie..

  33. salam..terima kasih cikgu kerana berkongsi maklumat dansoalan sejarah dalam laman web ini

  34. terima kasih cikgudin..harap cikgu dapat upload soalan percubaan sejarah spm dan pmr untuk negeri2 yg belum cikgu upload lagi…usaha cikgu amat dihargai..

  35. terima kasih cikgu. ooo rupanya soalan johor tu ciplak kelate punyer

  36. hi cikgu, boleh tak i dptkan skema bagi kelantan.thanks

  37. soalan spot spm x de ke

    • wan…. ada pun soalan spot…. tajuk penting tu soalan spot lah…. saja tak tulis tas nama soalan spot…..harap dapat guna dengan sebaiknya ye

  38. salam….cikgu din..sy nk sgt soklan2 spot yg kmungkinan msuk pmr 2009…skunk, bru dpt BM..huhu..klo bleh, nk 9 subjek…tolong sy cikgu,.,sy budak terengganu…
    tlg email kan sy,.,.,
    sha_min77@yahoo.com

    • meen…. susah sikitlah nak semua soalan pmr… bukan tak nak tolong tapi saya buat pengkhususan sejarah spm aje….

    • setakat peksa pmr tu pun nak gelabah.aku dulu pun dapat A jugak dlm PMR 07.buat latihan byk skit je la.objektif je kan,bukan esei mcm SPM

  39. assakum. cikgu din yang saya maksudkan soalan percubaan sbp 2009

  40. terima kasih cikdin atas semua maklumat yang amat berguna pada saya. selamat hari raya aidilfitri. teruskan usaha murni cikdin.

  41. trima kasih cikgu..

  42. Alhamdulillah terima kasih banyak cikgu

    JAZAKALLAHUKHAIRAN KATHIRA

    SEMOGA ALLAH MEMBERKATI USAHA CIKGU

  43. Thanx a lot cikdin… mintak halal ilmu yang sy d/loads dari website cikdin ye… mudah2an Allah akan memberkati segala usaha cikdin

  44. askum… cg blh x sy dapatkan solan percubaan negeri kelantan,,,,,,,

  45. terima kasih cikgu atas semua maklumat yang amat berguna pada saya. selamat hari raya aidilfitri. teruskan usaha murni cikgu.

  46. give me tips to study sir

  47. cikgu spot tjuk ape spm taun ni??

  48. dah berapa lama dah wat website nie?
    mengajar dimana?
    bagi saya panduan utk saya menghafal sejarah.
    dan cara2 utk menjawab.
    esi xpenah lpas.
    terima kasih.

  49. sy minat sgt sej..tajuk pe yang patut fokus spm2009

  50. sir jus give some tips 4 spm sebenar…..

  51. hey guys..
    im one of spm’s candidate for 2009..
    if you got any information about SPM questions, please inform me at ariesyaroslane@ymail.com, thanks…
    remember, sharing is caring..haha

  52. macam mana nak lebih memahami sesuatu topik??

  53. nk blajar

  54. satu penghargaan yg tggi buat cikgu.saye aiman dari sek. men. tek. setapak kuala lumpur.lagi sebulan nk spm.sye xthu nk wat ape.cari2 kt google ade laman web skolah cikgu.tak sngke skolah ini bkn sje mahu berbakti pade warge sekolah.tapi mahu curah kan bakti pde smue pelajar yg mahu ambk spm.kt skolah sye juz harap kn modul yg guru bg.kdg2 kurang yakin.lps tgk laman web ni..sye trs print smue soalan percubaan. harap sgt dpt membantu.moge usaha cikgu dapat diberkati tuhan.salam ukhwah.

  55. Sir, i have few problem in sej paper 2,its normaly in esei!!!so Sir do u have any tips regarding tiz!!!!!!!! I need your help sir………

  56. salam.boleh x sya nak mintak tips dan teknik utk menghafal sejarah….

  57. give me tips to study sir

  58. nak skema jawapan bagi semua kestar soalan percubaan setiap negri ckigu

  59. ckg…sye nk thu ap soalan2 ramalan sj thn 2009…..
    lg stu,,cmne kte nk ingan fakta sj,da bnyk kali sye bace,xdpt jgk

  60. really tq o… cikgu, altough i am Bintulu student…

  61. saya sangat lemah dalam subjek sejarah nie….saya da banyak kali study n hafal tp setiap kali exam mesti gagal..exam spm makin tiba…takutlh…hehehehe tp soalan ini banyak membantu saya dlm sejarah…doakan agar saya lulus sejarah k….thanks!

  62. best…………

  63. sejarah banyak nk kena buat nota dan banyak nk kena hafal sedangkan saya lemah dalam penghafalan..bagaimana cara nk blaja sejarah dengan betul?tambahan pula, cikgu saya x habis mengajar untuk tajuk form4 dan beliau selalu x masuk ke kelas atas urusan kerja.

  64. ckgu sya nak tnya ni..sya mmg susah sgt nak blajar sej ni..susah sgt nak hfal ckgu..nak minta tlong apa tips untk lbih snang memahami m/p sej ni?

  65. sye nie x skolah tpi taon nie sye amek spm,,,,
    dlam byak2 subject,,,subject sej la yg pling sye rsau,,,
    cne sye nk buat ckgu??

  66. best la

  67. sy lemah lam sbject sejarah nie……
    so,camne ek care2 nk dapat cemerlang lam sbject sejarah nie…..?

  68. tlg sye… sbjek sej sye amat lemahh…

  69. saya jue..sy lmah dlm subjek sj..cm ne nk hndle cmue 2 ae???//

  70. salam ckg, mcm mana kita nk mudah igt fakta2 yg sukar. cth faktor2. saya ckup lemah soalan esei, sbb kerana saya mudah lupa jwp fakta. ples tlg saya ckg.

  71. ssh sgt la nak faham sejarah ni .saya selalu dpt markah yg rendah . padahal thn ni saya spm .mcm mna nak cpt faham sej ni.anybody can help me .pls : (

  72. bagaimana nak mengingat fakta-fakta penting sejarah??????????/

  73. salam…. cikgu sy lmah sngt2 sjrah….time f4 n f5 sy x pnh llus…pling tnggi 40% jer…..sy xtau nk wat mcm mnew… sy dah la xmnit mmbca…sy cba jgak…tp…. msh x llus…. sooo… i dont know what i can do 4 susces… help me… wht i know,cry went fail…. oh tuhan ku,ya allah x tau la nk wat cam ne dah… just tnggl 2 blan lbeh jer lg… tkot la….

  74. setiap kali ujian spm sejarah tak pernah nak dapat keputusan yang memuaskan .selepas tu setia kali saya baca buku sejarah mesti sentiasa ngantok tak tahu la bagaimana nak buang tabiat tu.saya harap cikgu tolong saya…

  75. saya akan menghadapi spm tahun ini.saya amat takut untun menghadapi spm ini.saya lemah dalam matapelajaran sejarah saya dan selalu keputusan yang tidak baik cikgu saya selalu marah saya bahawa keputusan selarah ynag terok.ammm bagaimana untuk membantu saya lebih fokus dalam matapelajaran sejarah saya. terima kasih kerana membaca…………………………..

  76. a’skm ckgu nordin saa sngt lemah dalam mata plajrn sejarah…tetepi saya minat dngan mta plajarannya..but sya try hfal tp x msok sudikah ckgu nordin tlong saya….???

  77. thanx cikgu……soaln cikgu byk bantu sye…….dri sye dpt d dlm pertengahn taun.sye da dpt…89..time kaseh cikgu

  78. ada tip soalan ramalan sejarah tahun ini??Bab mana satu yang akan keluar?

  79. saya minat dengan GEO dan SEJARAH.

  80. askum,ckgu..saye paling lemah dalam subjek sej,ape yg harus saye buat??

  81. Thanks for every single things provided here !! ^ ^ I am glad ;-) Btw , how can I improve my sejarah wiv practise n do tonnes of exercises ?? Why besides reading the sej. text is still not enough ?? Plz help me ?? (Helpless n Hopeless)

  82. cikgu,saya nak tanya bagaimana belajar sejarah dengan berkesan?

  83. cikgu tolong kirimkan pd saya soalandanlatihan sejarah

  84. salam…saye na thu la soalan ramalan sejarah 2011

  85. sej ssah la…sya asyk ggl je..kalau lulus pon dpt 40 lbih je.. =(

  86. salam,…
    saya lemah dalam bahagian esay sejarah,..
    macam mana tuk mnangani masalah….

  87. selamat sejahtera.
    jawanpan percubaan pmr negeri kedah 2008.
    terima kasih.

  88. salam…….. sy nak tahu soalan traier SJ di kelantan……. tolong la cikgu…………

  89. cg.. ad x soklan trial 2011 dr negeri2 lain?

  90. cikgu..ramalan sej spm 2011 ada?

  91. salam
    cikgu saya tidak tahu untuk menjawab soalan esei
    blhkah cikgu membantu saya????

  92. ok

  93. tiap kli exAM sej sy xpanh lulus,cm mna nk bg mudah ingt yee?

  94. saya nk tahu cara nk jwp soalan spm sejarah…

  95. salam , cikgu mcm mana cara nak menjawab soalan esei sejarah dengan baik ?

  96. assalamualaikum cikgu…sy dri phg,sy sgt lmah dlm subjek sejarah…sy amat sukar utk m’jwb soalan2 sejarah…blhkah cikgu m’berikan pndapat kpda sy….harap cikgu dpt m’nyelesaikan msalah sy…trime ksih ckgu…

  97. cikgu…tlong sya..sya x tau bgmna bljr sejarah,sya lemah sejarah..

  98. salam cikgu.saya nk mintak tlong.cikgu bleh. sya salah seorng yg lemah sjarah.cikgu bleh x bgi sya soalan2 yg cikgu ramalkn akn naik SPM 2012. saya rayu sngat2 cikgu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 35 other followers

%d bloggers like this: